Camille Paglia: Palin är feminismens största framsteg sedan Madonna

Jösses. Dessa ord yttras av superfeministen, professorn och konsthistorikern Camille Paglia som i Salon inte håller igen om betydelsen av Sarah Palin, Palin is Feminism’s greatest leap forward since Madonna.

Vi behöver en ny generation ledare med fräscha idéer och en expansiv, kosmopolitisk vision — det är därför jag stöder Barack Obama och har bidragit till hans kampanj. Min 40-talistgeneration — symboliserad av det narcissistiska Clinton-paret — toppade formen på 60-talet. Men John McCain är ännu äldre än oss! Hur skulle någon kunna tro att han höll nyckeln till framtiden? …
Men jag måste medge att McCain just nu utklassar Obama. McCains märkligt frånvarande personlighet har börjat bli mer testosteronfylld än Obamas lättsamma, rangliga, reflekterande uppriktighet.
Pow! Wham! Republikanerna offentliggjorde något chockartat — en av de mest häpnadsväckande överraskningarna jag någonsin bevittnat i mitt vuxna liv. Vid lunchtid dagen efter Obamas triumfartade tal var det glömt, raderat från nationens alla radarskärmar. I en djärv manöver jag aldrig trodde att han var kapabel till, introducerade McCain guvernör Sarah Palin från Alaska som sitt val för vicepresident.
Jag har vagt hört talas om Palin men aldrig hört henne tala. Och jag föll nästan av stolen … Den här kvinnan visar sig vare en tuff, bestämd fajter med en spjuveraktig känsla för humor …
Hur konservativ hon än må vara, känner jag att Palin representerar ett explosionsartat inträde av en ny sorts muskulär amerikansk feminism … När det gäller att omdefiniera personligheten för kvinnlig auktoritet och ledarskap har Palin gjort det största framsteget för feminismen sedan Madonna kanaliserade den dominanta personligheten i glamorösa Marlene Dietrich och körde den gamla feminismen i halsen på det ordentliga, offer-inriktade feministiska etablissemanget.

Se där. En vänstermänniska som kan erkänna storheten hos andra än dem som tillhör den egna gruppen, det egna kotteriet.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , ,)

Rulla till toppen