Bill Clinton: Jag förstår varför Sarah Palin är så populär

Förre amerikanske presidenten Bill Clinton, också han från en liten delstat på landsbygden, säger till Seattle Times att han förstår dragningskraften hos republikanska vicepresidentkandidaten Sarah Palin, Bill Clinton says he understands Palin’s appeal:

Bill Clinton sa på måndagen att han förstår varför Sarah Palin är populär ute i landet: folk känner igen sig i henne.
”Jag kommer från Arkansas, jag begriper varför hon är så het där ute”, sa han. ”Varför hon går så bra.”
När Clinton talade med reportrar inför ett seminarium beskrev den förre presidenten Palins attraktionskraft genom att tillägga, ”Folk iakttar henne och säger, ’Alla dessa barn. Och något som kan hända i varje familj. Jag är glad att hon älskar sin dotter och inte skäms över henne. Glad att tjejen går tillsammans med sin pojkvän. Glad att de ska gifta sig.'”
Clinton sa att väljare tänker: ”Jag gillar den lilla bebisen med Downs syndrom. En bor längre ner på gatan. De är härliga barn. De är fina människor. Och jag gillar detta att hennes man kör långdistanstävlingar, vägrar att ge upp och kör de sista 60 milen med bruten arm. My kind of guy.”

Man förstår varför Bill Clinton är den ende demokraten i modern tid som vunnit två presidentval, medan mer traditionella demokrater alltid slutat som förlorare. Clinton är inte bara folklig, han har kontakt med folket. Något överklassvänstern saknar.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , ,, )

Rulla till toppen