Sarah Palin kan vara näste Margaret Thatcher

John McCain har precis introducerat Sarah Palin som sin vice i Dayton, Ohio. Hon presenterar just nu sig själv med en säkerhet och energi som är något extra. Hon berättar hur hon som borgmästare sänkt fastighetsskatten och som guvernör gjort upp med korruption och gubbvälde. Hon har sett till att de ökade energiskatter som Alaska dragit in på höjda oljepriser gått direkt tillbaka till medborgarna.
Hon presenterade sin familj, maken Todd som varit yrkesfiskare och nu jobbar i energisektorn (och är flerfaldig vinnare i internationella snöskotertävlingar) och sina fem barn — den yngste föddes i april. Äldste sonen tog värvning förra året och ska i september börja tjänstgöra i Irak. Hennes far var grundskolelärare och mamma sekreterare.
John McCain  poängterade att han valt henne just därför att hon stått upp mot makten och slöseriet med skattemedel och aldrig glömt vem hon tjänar.
Jag tror att McCain lyft fram Sarah Palin för att hon ska ta över republikanerna efter honom. Och nog har hon chansen att växa in i en roll som Amerikas Margaret Thatcher. 
Sarah Palin lär också ha en vass tunga, och på frågan om hon rökt Marijuana svarat: “I can’t claim a Bill Clinton and say that I never inhaled.”
Läs McCains pressmeddelande om valet av Sarah Palin här.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , )

Rulla till toppen