Palestinskt förtryck på Västbanken och i Gaza

Varken officiella företrädare eller massmedierna rapporterar om det förtryck som råder på palestinska områden och som utförs av palestinska aktörer. International Herald Tribune publiceras dock AP-rapporten Campaign to silence dissent in West Bank, Gaza:

En professor på Västbankan kastas in i en polisjeep och blir misshandlad med batonger. Häktade i Gaza förhindras att möta advokater. Trupper på Västbanken förhindrar en fredlig demonstration och trupper i Gaza förhindrar journalister att bevaka en polisräd. Dessa händelser är delar av en bredare aktion mot politiskt oppositionella såväl på den av Fatah-regeringen styrda Västbanken som i Gaza, styrt av det islamistiskt militanta Hamas. . .
EU och USA har inte kommenterat våldet på Västbanken även om de spenderar många miljoner dollar på polisträning för att lägga grunden för ett demokratiskt Palestina.

Det kommer naturligtvis aldrig att bli fred i området om världen blundar för palestinskt våld och bara klagar på Israel. Denna svårartade partiskhet och totala oförmåga att se att palestinierna utnyttjar världssamfundets naivitet måste förbytas i en opartisk och objektiv analys. Först då kommer man att kunna se nyktert och sakligt på konfliken, och ställa rätt krav på parterna för att få igång en fredlig process.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , )

Rulla till toppen