Inget fjäsk för Ryssland!

De ryska vapnen har inte hunnit tystna i Georgien innan svenska röster börjar krypa för Ryssland. Deras maktdemonstrationer går hem hos exempelvis Göteborgs-Posten i ledaren Isolera inte Ryssland:

De senaste dagarna har det höjts röster – framförallt från konservativa krafter i USA, men även här i Sverige – om att väst borde sätta hårt mot hårt och hålla tillbaka Ryssland. Men en hård linje är inget värd om den inte backas upp med militära medel – något som skulle kunna sluta i ett mardrömsscenario.

Vilket struntprat. Vi kommer att möta ett mardrömsscenario hur vi än gör! Den ryska regimen badar i pengar, rustar upp och behöver inte ta någon hänsyn till någon inhemsk opinion — eftersom man krossat oppositionen och mördar regeringens kritiker.
Ryssland kommer att rusta upp vad vi än gör. Frågan är om vi ska låta Ryssland bli starkare utan att svara. DET kan verkligen leda till ett mardrömsscenario.
Det lindrigaste av scenarier är att Europa börjar rusta upp militärt och sätter hårt mot hårt. Ryssland ska naturligtvis uteslutas från G8 — deras provokationer får inte belönas, utan ska bestraffas. Allt annat är eftergiftspolitik för våldets krafter.
Däremot ska naturligtvis vägen tillbaka in i gemenskapen stå öppen, men då måste Ryssland först leva upp till krav på demokrati och respekt för grannländerna.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen