Olympiska kommittén blundar för FYRA underåriga kinesiskor

Det pågår ett omfattande fusk från värdlandets sida, där man ger unga idrottsflickor nya födelsedatum så att de klarar Olympiska spelens ålderskrav på att vara 16 år gamla.
Men IOK struntar i fusket. “Det är inte vårt jobb att kontrollera åldern på alla 10.500 idrottare”, säger OS-generalen Rogge i en kommentar
Jasså?! Är det inte IOK:s uppgift att upprätthålla reglerna för OS? Varför i all sin dar tar man då dopingprover på alla dessa atleter? Varför har man domare och tidtagning vid tävlingarna?  
Olympiska kommittén moraliska samanbrott blir allt värre. Kina får göra vad som helst. IOK blundar.
Peking-OS 2006 liknar alltmer Berlin-OS 1936. Värdlandets diktatur styr och ställer. IOK slickar deras fötter.
FYRA UPPENBARA FALL AV FUSK:
Kinesiska gymnasten He Kexin kartläggs i brittiska Independent, Hosts’ gymnasts may be barred from Olympics:

På hemsidan för sportmyndighet i Chengdu (huvudstad i Sichuan-provinsen i sydvästra Kina) uppges att He Kexin är född 1 januari 1994 (sida är upplagd 2006). Mer nyligen, den 23 maj i år, uppgav också den officiella statliga dagstidningen China Daily att He Kexins ålder är 14 år. . . Men kinesiska myndigheter har nu lämnat in pass där det hävdas att hon är 16 år.

Kinesiska gymnasten Jiang Yuyuan avslöjas i New York Times, Records Say Chinese Gymnasts May Be Under Age:

Den andra gymnasten, Jiang, har ett pass, utfärdat 2006, där det uppges att hon är född 1 november 1991, vilket skulle betyda att hon är 16 och därmed kan tävla i Peking-OS. Men ett annat födelsedatum, som antyder att Jiang ännu inte fyllt 15, finns angivet på listor över ungdomstävlande från Zhejiang-provinsens sportmyndighet. Listan anger personnummer i vilket födelsedatumet ingår. Jiangs personnummer anger att hon är född 1 oktober 1993, vilket antyder att hon fyller 15 i höst och att hon inte har rätt att tävla i Peking-OS.

Kinesiska gymnasten Yang Yilin kartläggs av kanadensiska TV-stationen CBC i Age of 3rd Chinese gymnast in doubt

Medaljhoppet i barr, Yang Yilin, föddes 26 augusti 1993 enligt registreringsuppgifter publicerade 2004, 2005 och 2006 på hemsidan för kinesiska statens sportmyndighet. Det betyder att Yang fyller 15 först senare denna månad. I registreringsuppgifterna för 2007 uppges dock att Yangs födelsedag är 26 augusti 1992, vilket skulle innebära att hon får tävla.

Kinesiska simhopparen Chen Ruolin granskas i Los Angeles Times, Issues raised about Chinese athletes’ ages

Gymnastik är inte den enda sport där kinesiska idrottares födelsedatum verkar vara föränderliga. . . Nyhetsbyrån New China (Xinhua) rapporterade i juli i år att Chen var född 12 december 1992 i Jiangsu-provinsen. Men enligt Kinas nationella register över simhoppare från 2003, vilka fortfarande fanns online på söndagskvällen, föddes Chen 26 april 1994. Hennes födelsedatum förblir detsamma under 2004, 2005 och 2006 men i registreringen för 2007 förändras det till 12 december 1992.

IOK tjatar hela tiden om att OS inte ska politiseras. Men som Richmond Times-Dispatch skriver i IOC refrains from applying power against the powerful finns en tydlig politisk linje i IOK:s agerande. Man agerar hårt och skoningslöst mot de maktlösa länderna, medan man går de mäktigas ärenden. Ja, att kämpa väl i rent spel är något som IOK kommit väldigt långt bort ifrån.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , )

Rulla till toppen