Obama-kritisk bok, oj oj oj

Svenska Dagbladets USA-rapportör Karin Henriksson går i taket över att boken Obama Nation, som kritiskt granskar Barack Obama, blivit en bästsäljare: ”I boken gör författaren Jerome Corsi antydningar om Obamas muslimske far, om hans experimenterande med droger, om påstådda vänsterkontakter och om husaffärer i Chicago.”
Det här är ju ingenting mot de hatböcker och ”dokumentärer” som vänstern publicerat om George W Bush. Då hyllade Karin Henriksson och medierna påhoppen. Nu är man moraliskt bestört över att en demokratisk presidentkandidat blir granskad. Snacka om att vara partisk.
Det är också löjligt att Henriksson talar om ”påstådda vänsterkontakter” — det är ju väldokumenterat (också här i bloggen) att Barack Obama träffat vänsterterrorister som sprängde bomber på 70-talet och dömdes för det.  Se mer i Washington Post: Obama’s ’Weatherman’ Connection. Detta är fakta — inte smutskastning av det slag som Michael Moore och andra ägnat sig åt när det gäller Bush.
Inte ens alla mainstreammedier hakar på Obamas upprördhet över boken. ABC News konstaterar att Obama själv ljuger när han gick i svaromål mot boken: The Obama Overreach: Refuting A Few of Corsi’s Smears By Re-Writing History.
Tänk om Karin Henriksson och medierna kritiserat Michael Moore för hans smutskastning, då hande man kanske kunnat stoppa den här utvecklingen. Nu är det något som blivit ett etablerat inslag i samhällsdebatten.
(Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen