Obama går i fällan och framstår som mansgris

I New York Post gör Kirsten Powers flera intressanta iakttagelser om hur vänstern låter reptilhjärnan styra kommentarerna om republikanernas kvinnliga kandidat till vicepresident, A Brilliant Trap makes Dems the Male Chauvinists:

Är hon en chansning? Helt klart. Men det är Barack Obama också. Han har, även om han står högst upp på valsedeln, avfärdat erfarenhet som ett krav för ledarskap.
I detta läge är Sarah Palin okänd, så det är omöjligt att göra ett välavvägt omdöme om henne. Men lyssnar man på Obamas supportrar som med indignation talar om hennes brist på erfarenhet är lite väl mycket. Var fanns de när Obama, med två år i senaten, deklarerade att han ställer upp i presidentvalet?
En Obama-supporter bloggade, ”Genom att välja en okänd, otestad guvernör i Alaska med två år i ämbetet följer John McCain en lång rad risktagande män som kastat tärningen för en skönhetsdrottning.” . . .
När CNN diskuterade om det lämpliga i att Palin accepterar detta uppdrag när hon har småbarn, ryckte Dana Bash in och påpekade det osannolika i att man ställt den frågan om det varit en manlig kandidat.
Jag undrar om detta inte är en fälla. McCain lyssnade och registrerade hur Obamas folk förolämpade Hillary Clinton på det sätt man behandlade henne. McCain måste ha vetat att dessa Obama-supportrar inte kan behärska sig och att valet av Palin skulle avslöja deras värsta instinkter.
Också en annann fälla lurar Obama-kampanjen att tala om erfarenhet. I de första kommentarerna hävdas det att McCain begått ett grovt misstag eftersom valet av Palin helt och hållet fört bort frågan om erfarenhet från debatten. Men det omvända har ju skett: betydelsen av erfarenhet toppar ju plötsligt dagordningen.
Ju mer demokraterna klagar på den, desto mer kan republikanerna returnera frågan till dem och säga: ”Om ni är så angelägna om erfarenheten hos en vicepresident, hur är det med erfarenheten hos presidentkandidaterna?”

Exakt. Demokraterna går i fällan och gör bort sig. Vänstern visar sig sexistisk, gubbig, elak, inskränkt och korkad.
I vår tid får kvinnor klä sig sexiga utan att de ska behöva räkna med att bli våldtagna. Varken bokstavligt eller politiskt. Här har Barack Obama och vänstern uppenbarligen inte hängt med. (Omslaget med Sarah Palin i Vogue var inte äkta. Hennes möte med trupperna ovan är dock det)
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , )

Rulla till toppen