Nu framgår fördelar med Nato-medlemskap

Säkerhetspolitiske forskaren Ann-Sofie Dahl skriver i Aftonbladet: Ryssland hade inte anfallit en Nato-medlem:

Medan de ryska pansarvagnarna fortsätter att rulla på georgisk mark är det viktigt att en sak slås fast: detta hade inte hänt om Georgien varit medlem i Nato. . . Av detta borde Sveriges regering dra en och annan slutsats.

Ja, vad vi nu behöver är en seriös säkerhetspolitisk analys, utförd av dem som på djupet kan militära och försvarspolitiska frågor. Alltså inte av försvarsberedningens nickedocker till politiker som svamlar om klimathot och andra politiskt korrekta idiotier. Försvarsberedningen bör avsättas eftersom den förbrukat allt förtroende. En en ny expertgrupp bör få uppdraget att skyndsamt ställa samman en övergripande lägesanalys, gärna med inslag av sakkunniga från Norge och Finland som håller sig till verkligheten och inte flyr till Alice i Underlandet.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , )

Rulla till toppen