LO driver S framför sig

Folkbladet (s) kommenterar radions lördagsintervju med LO-företrädaren Irene Wennemo där hon förutspådde heta diskussioner mellan socialdemokratin och facket om den nya a-kassans regelverk och avgifter. I ledaren LO grillar sossarna skriver Widar Andersson:

Men jag utgår från att både s och LO är inriktade på att bygga en arbetslinje där arbetsnärvaron – och inte finansieringen av arbetsfrånvaron – står i centrum.

Det vore ju intressant. Men utan att liberalisera arbetsrätten är det omöjligt. Danmark har ju höga ersättningsnivåer, men samtidigt är det lättare att sparka och anställa folk där vilket uppnår ökad rörlighet på arbetsmarknaden. Då lever man kortare tid på bidrag. Det skulle förvåna mig något oerhört om s och LO vågade tänka så nytt. Ja, det skulle vara som en jordbävning.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen