I Moskva är Medvedev svansen

Claes Arvidsson ger en god analys av Georgienkriget i Varför viftar hunden på svansen? Där bemöter han läsarreaktioner som fantiserar om att USA ligger bakom Rysslands invasion av Georgien och andra konspirationsteorier. Georgiens betydelse i amerikansk utrikespolitik är ringa i jämförelse med Irak och Iran. Och jag skulle vilja lägga till: om det var en konspiration skulle den möjligen ge effekt om den skedde i slutet av oktober, då den skapat oklarhet bara dagar före valdagen.
Arvidsson resonerar också om vem som är svansen och vem som bestämmer i Moskva. President Dmitrij Medvedevs ständiga löften om ryskt tillbakadragande som inte genomförs demonstrerar att det inte är han som bestämmer — utan Vladimir Putin.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen