Hillary Clinton tar över partikonventet, stor presigeförlust för Obama

Det kommer att bli en votering på demokratiska partiets konvent om mindre än två veckor, mellan Hillary Clinton och Barack Obama om vem som ska bli nominerad till presidentkandidat. Det meddelades nu i natt.
Innebörden blir att Hillary Clinton kommer att dominera konventet: på tisdagkvällen håller hon tal och på onsdagen kommer först hennes make Bill att hålla tal, sedan kommer hennes delegater, som utgör nästan hälften, att skrika hennes namn och vifta plakat med texten HILLARY FOR PRESIDENT inför TV-kamerorna.
Det här är en stor presigeförlust för Barack Obama som ska hålla tal först på torsdagen.
Om Obama inte ens kan leda och kontrollera sitt eget partikonvent, hur ska han kunna styra USA som president?
Se mer i USA Today: Clinton backers secure nomination roll-call vote.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , )

Rulla till toppen