Hillary Clinton talar kraftfullt för enande och seger

Gissa om många har varit nervösa inför vad Hillary Clinton skulle säga i sitt tal till det demokratiska konventet. Vilka nyanser kommer hon att använda? Kommer det att finnas tveksamheter om hennes stöd till Barack Obama?
Men det blev ingen tvetydighet. Hon summerade själv: “No way, no how, no McCain.”
Hon talar för att alla demokrater ska enas och vinna valet: “Barack Obama är min kandidat.”
Ni måste fråga er om ni deltagit i kampanjen bara för mig, eller för att förändra Amerika, säger hon. Vi behöver nya ledare! Det är inte möjligt utan att välja en demokratisk president. Vi behöver en president som förstår att vi inte kan låta arbeten flytta utomlands. Vi behöver Barack Obama.
Hon attackerar McCain för att han vill privatisera pensionssystemet. Alltså införa det PPM-system som infördes i Sverige på 1990-talet i en stor uppgörelse med borgerliga och socialdemokrater. Demokraterna står här på vänsterpartiets linje.
Hon talar om kvinnlig rösträtt och kvinnors rättigheter. Vi ger inte upp, vi är amerikaner. Vi har ingen tid att förlora.
Vi behöver inte fyra år till av de senaste åtta åren, säger hon.
Hillary Clinton är kraftfull och får folk på fötter. Avsikten med talet är nog att visa att hon är kvalificerad som presidentkandidat. Och den uppgiften lyckas hon med. Helt klart.
Se mer i Townhall: Hillary’s Speech.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , )

Rulla till toppen