Avslaget huvudtal på demokraternas konvent

Barack Obama blev världsberömd när han för fyra år sedan höll ”Keynote”-talet vid demokraternas konvent. Det blev starten på hans presidentkampanj. Precis nyss avslutade förre guvernören Mark Warner detta valårs Keynote-tal. Han kommer från den viktiga vågmästardelstaten Virginia.
Mark Warners tal var dock torrt och lyckas inte få fart på de tusentals åhörarna. Han börjar med att tala väl om Amerika och den Amerikanska drömmen, vilket känns lite märkligt med tanke på att vänstern så ofta spyr galla över Amerika. Det framstår inte som ärligt.
Jag tänker på Obamas pastors mantra: ”God Damn America!” (Fan ta Amerika). Pastor Wright var iallafall ärligt med vad han tycker…
Sedan talar Warner i allmänna ordalag kritiskt om president Bush och att man inte vill ha fyra år till av samma elände. Men vad erbjuder Warner istället? Obama. Men vad står han för? Warner säger att han ska ena landet över partigränserna. Har Obama gjort det? Nej. Obama backade ur partiöverskridande uppgörelser i senaten när det hettade till. Istället var det John McCain som drev sådana uppgörelser i hamn.
Warner talar om drömmen om en ny framtid och att Barack Obama är den som kan leverera den. På vilken grund? Ingen alls.
Det här talet nådde inte sitt syfte. Nu återstår att se om Hillary Clinton kan elda massorna. Hon talar om en stund. Och hon är den verklige huvudtalaren.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , )

Rulla till toppen