Byborna: rätt att skjuta mot tjuvar

TV4-Nyheterna rapporterar i Rätt att ta lagen i egna händer:

Det var helt rätt att skjuta med hagelgevär, anser bybor i Jävrebodarna, utanför Piteå, efter att en 63-årig man sköt en inkräktare som försökte stjäla en båtmotor i grannskapet. Polisen ser dock mycket allvarligt på att invånare tar lagen i egna händer.

Bakgrunden är den allt vanligare: byn har varit utsatt för en inbrottsvåg och polisen har inte gjort någonting. Då blir det upp till medborgarna själva att sätta ner foten och göra klart att kriminalitet inte är något som accepteras.
Det är naturligtivs olyckligt, men den logiska följden när Sverige avveckar rättstaten och tvingar medborgarna att skydda sig bäst de kan på egen hand.
Jag står på bybornas sida.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen