Bill Clinton: Obama rätte ‘mannen’

När Bill Clinton höll tal i natt kunde han inte låta bli att ge dubbla budskap. När han sa sig stå bakom Barack Obama sa han att Obama var den rätte mannen. Flera har tolkat det som att Bill fortfarande anser att Hillary är den rätte personen att bli demokraternas presidentkandidat.
Weekly Standard skriver i Obama as Bill sees him:

Först i slutet tog Clinton upp vad Obama faktiskt har uträttat, och de inkluderade den märkliga bedriften att ha vunnit ett långt utdraget primärval mot Hillary och dessutom att han, förra veckan, utsåg Joe Biden som sin vicekandidat. ”Hans första presidentiella beslut”, kallade Clinton det. Vanligtvis brukar presidentkandidater utföra sina bedrifter innan de kvalificerar sig för jobbet de kandiderar till. Clinton tog till slut upp Obamas ”prestationer” som bevis på ”vår fortsatta utveckling mot den mer perfekta unionen som var våra grundlagsfäders dröm”. Clinton sa dock inte vilka dessa prestationer är.

När sedan Obamas kandidat som vicepresident Joe Biden hållit sitt viktiga tal dök plötsligt Barack Obama själv upp på scenen, till allas förvåning, och överskuggade Biden. Townhall kallar Obamas inhopp ett misstag, Upstaging the VEEP:

Detta traditionsbrytande stunt såg både kalkylerat och obekvämt ut. Medan Obama framförde sitt korta budskap, stod Biden (som just avslutat sitt livs viktigaste tal) vid hans sida och log som en idiot och apploderade hysteriskt. Den här scenen väcker många frågor. Enligt vilken märklig beräkning har Biden, senator sedan 36 år och gammal nog att bli Obamas far, reducerats till en löjlig sidekick?

Själv får jag intrycket av att stämningen på konventet är något avslagen — med amerikanska mått mätt. Inget av talen har verkligen fått deltagarna på fötter i extas. Talen har varit så allvarliga, så strikta och, ja, nervösa, att det inte riktigt velat lossna. Hillary Clinton har varit bäst hittills. Men trots hennes kraftfulla framträdande är det fortfarande oklart vad demokratiska partiledningen vill.
Joe Bidens budskap var att Obama kommer att genomföra den förändring USA behöver, men sa inte så mycket om vad den förändringen innebär.
Nu hänger allt på att Obama levererar substans i kvällens avslutande tal.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , )

Rulla till toppen