Washingtonveteranen Bob Novak, 77, lägger ifrån sig pennan

Ingen har så länge och så ingående bevakat politiken i den amerikanska huvudstaden som Robert Novak. Han har varit alla presidenters mardröm sedan John F Kennedy. Men nu har han diagnostiserats med hjärntumör och meddelar att han tar ledigt från att skriva kolumner. Washington Post beklagar detta i Mr. Novak Takes Leave. Mest känd blev han kanske som programledare i CNN:s Crossfire.
Här finns nu min recension av boken om hans 50 år i huvudstaden: Bob Novak avslöjar Washingtons hemligheter (publicerad i Frihetsjournalen i höstas). Mellanrubrikerna anger lite av vad Novak hunnit med:
Biljakt med John F Kennedy
Hjälpte en packad LBJ
Nixons fixande och trixande
Vilken Jimmy? [Carter]
Reagans revolution
Diskussion om Hayek och Bastiat i Ovala rummet
Bush den äldres regering splittrad
Clinton ger lift i privatplan
En iskall Hillary
George W Bush erkänner inte misstag
Novak min typ av kommentator
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,)

Rulla till toppen