Amnesty: OS förvärrar förtrycket i Kina

SVT Rapport meddelar:

Tio dagar före OS får Kina svidande kritik från människorättsorganisationen Amnesty. Kina har inte hållit sitt löfte om att förbättra situationen för de mänskliga rättigheterna inför de olympiska spelen. Amnestys bistra slutsats i rapporten “The Olympic Countdown: Broken Promises” är att situationen i Kina tvärtom försämrats och att OS använts som ursäkt för övergrepp.

Idrott ska inte vara politik, men genom att ge OS till Kina har Internationella Olympiska Kommittén medvetet valt att politisera spelen. Därför är IOK medansvariga för att förtrycket ökar i idrottens och Olympiska spelens namn. Om denna utveckling fortsätter, kan Kina-OS komma att förstöra olympiska spelens anseende och image under lång tid framöver. Det är isåfall inte mer än rätt.
(Andra intressanta bloggar om , , , ,
, , )

Rulla till toppen