SVT Rapports sommarröta

Varje sommar visar SVT groteska nidbilder om ”USA:s fattiga och hungriga”. Varje gång visar det sig att människor lastar in kartonger och kassar från välgörenhetsorganisationer fyllda med mat i relativt nya och stora bilar. Så också i det inslag som just visats i SVT Rapport. Varför gör inte SVT reportage från socialkontoren i Sverige? Man skulle få exakt samma svar där: människor har svårt att klara de högre matpriserna.
Skillnaden mellan USA och Sverige är att i USA sköter kyrkor och frivilligorganisationer en stor del av de sociala insatserna, medan hos oss är det myndigheter som delar ut välgörenheten.
En annan skillnad är att medelinkomsten för amerikanerna är nära 1,5 gånger svenska löner. Amerikanerna har en halv månadslön extra varje månad. Det rapporteras aldrig i Rapport. Lika lite som att Sverige, om vi varit en delstat i USA, varit den fattigaste av alla. 
(Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen