Storseger i Irak över fundamentalister

Ännu en god nyhet från Irak: al-Qaida har besegrats vid deras sista fäste i Mosul, det rapporterar

Irakiska och amerikanska styrkor har drivit bort al-Qaida i Irak från sitt sista fäste i den nordligaste av landets städer i en av de mest spektakulära segrarna i kriget mot terrorismen.

Det ser allt ljusare ut för Irak. Efter flera svåra år har utvecklingen vänt till det bättre. Den utvecklingen måste få fortsätta.
Det blir riktigt tragikomiskt när Svenska Dagbladet idag, istället för att rapportera om dessa nya och dagsaktuella framgångar i Irak, skriver om journalister som varit med om terrordåd för flera år sedan — men i bildtext presenterar det som om det skett helt nyligen: Medieskuggan faller över Irakkriget. Dessutom försöker SVD:s Karin Henriksson påskina att medierna inte alls tystar ner positiva nyheter.
Hela artikel blir till ett bevis på hur vinklat, osakligt och totalt verklighetsfrånvänt SVD skildrar Iraks aktuella och framgångrika utveckling. Hur många procent av SVD:s Irak-bevakning har handlat om framgångarna? Låt mig göra en föga djärv gissning: 0 procent. 
(Andra intressanta bloggar om , , , ,, , , , , , , , )

Rulla till toppen