Odell fick bra betalt

Regeringen säljer fastighetsbolaget Vasakronan för drygt 40 miljarder kronor.
Än har ingen på vänsterkanten kritiserat affären. Göteborgs-Posten skriver i ledarstick, Odell fick bra betalt:

Vasakronan bildades 1993 för att samla ägandet av de statliga fastigheter som inte bedömdes viktiga för den statliga verksamheten. Redan från starten var det meningen att bolaget skulle säljas. Det är bra att det äntligen blir gjort. Staten skall inte vara kommersiell fastighetsägare.

Att Vasakronans nya ägare är statliga AP-fonderna dämpar nog de ideologiska motståndarna till försäljning av statliga bolag. Men AP-fonderna är en kommersiell ägare, en aktör som placerar pensionsspararnas pengar i olika tillgångar. Och enligt uppgift från Finansdepartementet har AP-fonderna haft låg andel fastigheter i sin portfölj.
För att summera: ännu en god affär av Mats Odell.
(Andra intressanta bloggar om , ,
, , , )

Rulla till toppen