Obamamania i Dagens Industri

Det är otroligt hur naiva medierna är i Sverige och Europa när det gäller Barack Obama. Han KAN inte göra fel! Det är iallafall mentaliteten hos Dagens Industri när man skriver ledare. Man hänvisar till hans självbiografi, och skriver:

Där beskriver han ur han röstade nej till det centalamerikanska frihandelsavtalet, men att det inte kändes bra att göra det.

Godda yxskaft. Fattar inte DI att han är ute efter att hålla sig väl med alla?! Skulle DI trott på en svensk politiker som skrivet sådant nonsens? Tidningen fortsätter:

Som president skulle han få makt att göra något åt det och därmed kunna föra en frihandelsvänlig politik. Om han vill.

Kära hjärtanes då. Hur lättlurad får en ledarredaktion bli? Han vill inte ha frihandel. Han är en av de mest protektionistiska presidentkandidater USA sett sedan före andra världskriget. Han skrämmer amerikanska väljare med utlänsk handel. Till och med socialdemokraten, förre utrikesministern och Washingtonambassadören Jan Eliasson ser med oro på hur hårt Obama bundit sig för protektionism.
Dagens Industri tror inte att Barack Obama menar det han säger. Han måste mena det DI vill att han ska tycka. Det är en naivitet som får mig att tänka på hur 14-åriga flickor ser upp på sina musikidoler. Vuxet är det inte.
Men vi kommer att få se mycket av den här tonårshysterin i vänstermedierna, nu när Obama ska besöka Europa. Journalistkåren kommer att kräla på golvet för att få komma nära Honom — deras nya frälsare!
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , )

Rulla till toppen