John McCain står för det John F Kennedy stod för

I presidentvalet 1960 talade John F Kennedy om behovet av demokrati i Latinamerika. Han genomförde som president en policy som byggde på att bara frihet kan utveckla kontinenten. I årets presidentval är det John McCain som står på demokratins och frihetens sida och vill ha frihandelsavtal med bland annat Colombia.
Allt medan demokraterna försöker stoppa frihandelsavtal med demokratiska länder och Barack Obama lovar träffa vänsterdespoter som Hugo Chavez.
I Wall Street Journal skriver William McGurn, John McCain’s JFK Opportunity:

Skillnaderna är stora. Barack Obama säger att han vill träffa Hugo Chavez – en uttalad fiende till USA. Det står i skarp kontrast till det John McCain sagt om att stå upp för Álvaro Uribe [Colombias demokratiske president] – en prövad vän.
Det står klart med vem Jack Kennedy hade förenat sig. Och om någon skulle glömt det, borde John McCain kanske påminna dem.

Ja, även i Sverige har man helt fel bild av John F Kennedy. Han attackerade Richard Nixon från höger i utrikesfrågorna under presidentvalet 1960. Man skulle nästan kunna säga att JFK var något av en neokonservativ, som ville sprida frihetens ljus över världen.
(Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen