Kandidaten med hopp ägnar sig nu åt smutskastning

Barack Obama talade i vintras om hopp och en ny ljusare framtid. Nu ägnar han sig mest åt smutskastning av John McCain. Obama-supportern och pensionerade generalen Wes Clark har gått till angrepp på McCain genom att hävda att någon som bara varit stridspilot, och råkat bli nedskjuten, inte är kvalificerad för att bli president.
Det är en oerhörd förolämpning av en person som utstått mer lidande än de flesta i tjänstgöring för sitt land. Och som därefter har hur mycket mer erfarenhet som helst än Obama i politiken. International Herald Tribune rapporterar om McCains reaktion i U.S. political campaign grows angry:

McCain sa vid en presskonferens i Harrisburg, Pennsylvania, att han tycker uttalanden som Clarks är ”onödiga” men att frågan om en ursäkt är upp till Obama.
”Om det här är den sorts kampanj som senator Obama och hans anhängare vill engagera sig i, så förstår jag det”, sa han. ”Men det sänker inte priset på bensin med ett öre” och gör ingeting annat för att förbättra Amerika.
Han lade sedare till, ”Jag vet att general Clarks kommentar inte är en isolerad företeelse. Jag vet dock inte hur involverad senator Obama är det här fallet.”

De här svaren från John McCain är ju statsmannamässiga. Han markerar att det är Barack Obama som står för smutskastning och påhopp i den här valrörelsen. Obama är den fule taskspelaren.
Nu är det John McCain som ställer sig över partipolitiken och ser till landets bästa.
Därmed är rollerna från i vintras ombytta. Då var det Obama som kunde hävda att han såg framtiden an och inte ägnade sig åt småsint partipolitik.
(Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen