John McCain: jag hatar bloggare

Ett bevis på att John McCain inte är en vanlig politiker är att han fortsätter skämta, trots att nu är en av de två presidentkandidaterna och det nu är på allvar. Humor är det farligaste som en politiker kan ägna sig åt, och ju närmare valdagen man kommer ju farligare blir det. Varför? Jo, journalister och andra som lyssnar kan missförstå, eller mer troligt: välja att medvetet misstolka skämtet och använda det mot kandidaten.
När jag läste att McCain sagt ”Jag hatar bloggarna”, visste jag inte vad jag skulle tro. Men när jag ser och hör i vilket sammanhang och i vilket tonläge McCain säger detta, så är det uppenbart att han svarar på en bloggares fråga och skämtar. Se själv: John McCain: ‘I hate the bloggers’.
Att McCain inte slutar skämta utan tar ut svängarna i mötet med väljarna, visar att han inte följer protokollet. Han är sin egen. Han är verkligen förändring. Allt medan Barack Obama följer protokoll 1A för presidentkandidater. Han avskärmar sig både från journalister och väljare, för att i så hög grad som möjligt framträda på podium där han inte behöver svara på frågor han inte lärt sig svaret på.
Det är inget snack om vem den konventionelle kandidaten är.
(Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen