Inget regeringsalternativ är redo för val – och ska inte vara det!

Kommentarerna om Alliansens dag igår är inte nådiga, eftersom alla tycks ha skruvat upp förväntningarna som om det vore val i september i år, och inte om två år. Helsingborgs Dagblad skriver i ledaren Ingen nystart för alliansen: ”Nej, det var knappast någon som gjorde vågen i Visby i går efter att alliansen presenterat sitt konkurrenspaket.”
Nästan lika stor besvikelse omger Mona Sahlin (s) eftersom hon inte lyckas hålla ordning på de två lydpartierna v och mp. Sydsvenskan skriver i ledaren Tre som träter: ”Att Ohly tackade nej till att delta i utspelet har setts som ett bevis på att det knakar mellan tre partier som, av allt att döma, måste samarbeta om de skall bilda regering efter nästa val.”
Men är det verkligen sommaren 2008 som regeringsalternativen ska toppa sin form?
Jag gillar inte de otåliga tongångarna i samarbetsfrågorna. De är inte viktigast nu. Under mellanvalsperioder borde partierna ägna sin energi åt att tolka samhällsutvecklingen och utveckla sina ideologiska och värdegrundade ansatser och inriktningar. Det är nu man borde gå på djupet i den politiska myllan. Gräva och sortera. För att när man kommer närmare valdagen strukturera och formulera valplan.
Nej, kritiken mot regeringsalternativen är inte trovärdig.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen