Fyra timmar i Visby

Jag var i Visby idag, i fyra timmar. Hann vandra runt kring Almedalen i strålande sol och med en glass i handen. Tittade på vilka stånd, tält och aktioner som pågick. Det är mycket bredare nu än förr. Partierna har en närmast undanskymd plats medan allehanda aktörer och organisationer använder veckan för att nå opinionsbildare m fl. Och Visby med sin vackera och genuina miljö är ju helt rätt plats.
Smet in i Restaurang Frihetens vinkällare, där moderaternas partisekreterare Per Schlingmann på bloggträff berättade hur man förändrar partiets mediestrategi. Man ska bli mer tillåtande till att moderata sympatisörer får ordna egna insatser, all kommunikation till väljarna ska inte toppstyras. ”Nya medier” ska få betydligt bättre service från partiet i nästa valrörelse. Se mer i Almedalsbloggen: Moderaterna bloggar loss. Var själv tvungen att smita efter 20 minuter till det event jag skulle medverka i. Mer om det i nästa inlägg.
För några år sedan fick Almedalen hård kritik som ett jippo som borde bojkottas. Men i och med att veckan har breddats och blivit större känns kritiken överspelad. Det har blivit en plats för möten och mingel. Men för mig räcker ändå fyra timmar bra (att mingla är inte min starka sida).
(Andra intressanta bloggar om , , )

Rulla till toppen