FN är diktaturernas lekstuga

En läsare påpekar att ledarredaktionen i Wall Street Journal gör samma bedömning som denna blogg om Förenta Nationerna, att organisationen när allt kommer omkring går diktaturernas och tyrannernas ärenden. I ledaren The U.N. and Comrade Bob skriver man om fallet Zimbabwe där FN i fredags röstade ner aktioner mot Mugabe-regimen:

Som i Darfur och Burma är mönstret detsamma: världsmedierna rapporterar om en plundrande regim som terroriserar sitt eget folk eller sina grannar. Världens utrikespolitiska eliten uttrycker förfäran, och vänsterns internationalister och europeiska nationer uppmanar preesident Bush att “visa ledarskap” och “göra något” via FN. Bush-administrationen gör exakt det. Ändå slutar initiativen med att Kina och Ryssland lägger in veto så att ingenting händer. För att summera: FN har blivit en diktaturernas skyddade verkstad.

Ja, FN är moraliskt bankrupt. Dags för Demokratiernas Förbund. Se mer här och här.
(Andra intressanta bloggar om , ,, , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen