Yttrandefriheten respekteras inte

Nya Wermlands Tidningen skriver i ledarstick, Yttrandefriheten hotad, igen:

Karlstads första prideparad genomfördes i helgen. Glädjande nog med bättre uppslutning än förväntat. Mycket tråkigt dock att den var tvungen att genomföras med poliseskort till följd av hot från nazistiska organisationer. Att människor år 2008 inte skall kunna yttra sina åsikter offentligt utan att hotas av våld från både extrema vänster- och högeraktivister är lika bedrövligt som obehagligt. Om det fortfarande inte är uppenbart för alla att yttrandefriheten måste vara okränkbar är det frågan när det kommer att bli det.

Ja, och en förklaring är att så få respekterar yttrandefriheten. Inte ens journalistkåren och medieföretagen. Fortfarande är det svårt att publicera Muhammedteckningar. Uppståndelsen blir stor, mordhot är obligatoriska och etablissemanget sluter upp bakom våldsverkarna som hotar mörda dem som försöker använda sin yttradefrihet.
Om DN-Kultur (här, här), Bokmässan i Göteborg (här, här) och andra uttryck för etablissemanget aktivt motarbetar yttrandefrihetens principer, varför ska inte mer extrema aktivister göra det?
(Andra intressanta bloggar om , , , , , )

Rulla till toppen