En dag i Falkensbergs kommunfullmäktige

Det är alltid intressant att höra om lokala politiska stämningar och debatter från andra håll än huvudstaden. Under frukosten ute i trädgården denna morgon kom samtalet osökt in på majoritetsförhållandet här i Falkenberg. De borgerliga styr, men man har ett litet ovanligt extra stöd i kommunfullmäktiges voteringar.
Sverigedemokraterna fick två mandat i senaste valet, men den ena ledamoten är nästan aldrig där och den andre är såpass gaggig att man spekulerar i varför han alltid svarar ”Ja” vid voteringar. En röst vid frukostbordet säger: ”Det beror på att han tror att det är närvaroupprop. Och det gör ju inget, för när han svarar ja röstar han för majoriteten.”
Kommunalpolitik i verkligheten…  
(Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen