DN skuldbelägger väst och ursäktar förtryckarregimer

När den iranska regimen bryter mot internationell rätt och anrikar uran, är det ett beteende som beundras på Dagens Nyheter. I dag har man en helsida i tidningen med rubriken: ”Iran fortsätter utmana USA”. Som om Iran vore en Robin Hood som sticker upp mot den elake sheriffen.
Mellan raderna framgår tydligt att DN håller på Iran, som ”gäckar” stormakten. Titta, vad modiga ayatollorna är! Det är inställningen som Dagens Nyheter har. ”Anrikningen av uran ett mysslyckande för Bush”, fortsätter man med ett hånleende i underrubrik. USA är för DN ett hatobjekt, medan förtryckarregimen i Iran går fri.
DN klarar inte att se världen klart, men det är faktiskt inte USA, utan världssamfundet i form av FN:s säkerhetsråd och IAEA, som vill se ett stopp på anrikningen av uran. Av den enkla anledningen att mullorna i Iran utgör en mördarregim som skickat hundratusentals av sina egna barn i döden. Läs Ahmadinejad’s Demons om du tvekar på att iranska regimen är en av de blodigaste i dagens värld.
När Dagens Nyheter helt plockar bort världssamfundet ur ekvationen och bara ställer USA mot Iran, är det så verklighetsfrånvänt att man undrar om tidningens medarbetare är vid sina sinnens fulla bruk.
Som om inte ett iranskt kärnvapen skulle utgöra ett större hot mot Mellanöstern och Europa. Dagens Nyheter kan helt enkelt inte se världen klart. DN gör mördarregimer till hjältar och västvärldens demokratier till skurkar.
Och det är inte bara på nyhetssidorna som detta syndikalistiska tänkande genomsyrar tidningen. På ledarsidan skriver Niklas Ekdal idag, Om vi tar de mänskliga rättigheterna på allvar

Västvärlden har uppfunnit [de mänskliga rättigheterna] i deras moderna form, men väst har också startat eller inspirerat de värsta blodbaden . . . Väst ligger före resten av världen i kraft av sina traumatiska erfarenheter snarare än sitt moraliska föredöme.

Ursäkta?! Har väst ”startat” och ”inspirerat” de värsta blodbaden? Vilken syndikalistiskt förvriden lögn! Österrikaren Adolf Hitler dödade många miljoner i koncentrationsläger, men det antalet överträffas tragiskt nog flera gånger om i andra delar av världen.
Statsvetarprofessorn RJ Rummel beräknar att det politiska massmörandet (democide) i Sovjetunionen uppgick till 62 miljoner, i Kina till 35 miljoner, i Nazityskland till 21 miljoner och Japan dödade upp till 10 miljoner i de länder man ockuperade – med start före andra världskriget. Det mest intensiva politiska mördandet i mänsklighetens historia skedde i Kambodja där över 30 procent av hela befolkningen utrotades på mindre fyra år av egna landsmän. I Rwanda dödades över 800.000 människor 1994 i snabbare takt än i de tyska koncentrationslägren.
Västvärlden är sanneligen inte platsen för de värsta blodbaden! Och det är ett hån mot allt vi står för när Niklas Ekdal påstår att väst formulerade de mänskliga rättigheterna bara på grund av ”traumatiska erfarenheter”. Tvärtom: västvärlden är ett moraliskt föredöme eftersom det är här värderingen om att alla människor är skapta jämlika formats och utvecklats. Allt annat är vänsterpropaganda från personer som känner självförakt för den västerländska kulturen med dess frihet, individualism och kapitalism.
Dagens Nyheter försöker indoktrinera sina läsare i självförakt. Samtidigt beundrar tidningen det fundamentalistiska Iran, liksom dess hangångna i Hamas och Hizbollah, som vågar sticka upp mot den förhatliga västvärlden och dess främste försvarare, USA.
Den här typen av världsbild förväntar man sig hos syndikalister och andra kommunister, i tidningar som Flamman, men de förmedlas också varje dag i landets största morgontidning.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen