Storregioner betyder byråkrati

Region Skåne brukar lyftas fram som förebild för bildandet av storregioner i Sverige, och på det sättet utvidga, förstärka och från folket fjärma den offentliga byråkratin i vårt land. Att inga som helst rationaliseringsvinster görs framgår av ledarstick i Sydsvenska Dagbladet, Lokalpatriotism i regionpolitiken:

Region Skånes tjänstemän finns i Kristianstad, Lund, Hässleholm, Helsingborg, Landskrona och Malmö. Det medför en del dyra transporter av personal mellan olika kontor.

Med regioner sitter de av skattebetalarna avlönade tjänstemän i bilköer mellan regionens ”metropoler” istället för på kommunkontoret. Är verkligen regioner bra för miljön? Och vad får de gjort, där under resorna mellan regionens städer?
(Andra intressanta bloggar om , , , )

Rulla till toppen