Mellanösterns kultur är vidrigt primitiv

Till min stora förvåning finns idag en kritisk artikel i Dagens Nyheter mot den kultur som dominerar i Mellanöstern, skriven av Lisa Bjurwald. Hon talar klartext på ett befriande sätt som vi sannerligen inte är vana att se i DN, Lyft slöjan på kvinnoförtrycket. Och bara genom att redogöra för några enkla fakta, visar hon hur vidrigt primitiv kulturen är i Mellanöstern:

Vad mer har hänt på kvinnofronten i Mellanöstern? Den 9 juni uppgav ett forskningscenter vid universitetet i Sana att över hälften av alla gifta kvinnor i Jemen är under 15 år. . .
Reportrar utan gränser fördömde i fredags den iranska regimens jakt på ”cyberfeminister”. Iransk polis grep samma dag nio kvinnorättskämpar, varav fem journalister, i ett försök att skrämma dem till tystnad . . .
Kanske trodde [den saudiska kvinnan] helt enkelt att ingen skulle märka det. Men när hon satte sig i bilen och vred om startnyckeln gjorde hon sig automatiskt skyldig till en straffbar handling.

Kvinnoförtrycket är enormt inom islam. Ändå brukar svenska medier hylla Hamas, Hizbollah och andra fundamentalistiska organisationer som vill föra Mellanöstern ännu längre bakåt i tiden.
De svenska medier som talar tyst om, eller till och med hyllar detta förtryck, gör sig skyldig till ett enormt svek, inte enbart mot de förtryckta utan mot våra egna västerländska värderingar om frihet och demokrati.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , )

Rulla till toppen