Skattesänkning för de små bättre än inga alls

Arbetsgivaravgifterna utgörs till inte obetydlig mängd av ren och skär skatt på arbete. Alliansen gick till val på att sänka skatterna på arbete. Ändå verkar det vara väldigt svårt för regeringen att komma till skott när det gäller arbetsgivaravgifterna. Dem har man ju höjt för oss småföretagare.
När centerpartiet föreslagit sänkning, skriver Svenska Dagbladet i ledare, Det går att sänka skatten för alla

Arbetsgivaravgifterna borde sänkas. Av flera anledningar, varav rättvisa är en. ­Företagarna i Gnosjöupproret konstaterar exempelvis det orättvisa i att sjuktalen gått ner kraftigt men att arbetsgivaravgifterna trots det ligger kvar på 32,42 procent. Detta på grund av att den allmänna löneavgiften höjts i samma takt som sjukförsäkrings­avgiften sjunkit. Men rättvisa kräver sänkt skatt för alla företag och inte bara de små.

Ja, men se då till att få moderaterna att begripa det! Det är ju bättre med sänkning för de små, än inga alls!
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , )

Rulla till toppen