PR-konsulter köpta med myndigheters skattepengar

Nu går PR-branschen ut till de statliga myndigheternas försvar när det gäller att bränna hundratals miljoner av våra skattepengar på reklam och “opinionsbildning”, i SvD-Brännpunkt:

Myndigheterna måste naturligtvis kunna använda alla sina resurser på ett så effektivt sätt som möjligt inom ramen för sitt uppdrag. I det moderna samhället är kommunikationsavdelningen en strategisk resurs, likaväl som medarbetare, transporter och bredband.

Är det inte fantastiskt! Få har så många miljarder kronor att leka med som de statliga myndigheterna. Och de har i allt högre grad blivit tyranniska i den meningen att man använder skattepengar för att propagera i egen sak, för att stärka sitt eget uppdrag och för att få ännu fler miljarder av riksdag och regering nästa år.
Dessa myndigheter är våta drömmar för PR-konsulter som här kan få sina största konton. Och vad gör man inte för att främja denna stat i staten? Skriva debattartiklar till myndigheternas försvar, naturligtvis.
Det här är sjukt. Myndigheterna måste sluta leka politiker. Alla myndigheter som gör reklam och utövar opinionsbildning har alldeles för stora anslag via statsbudgeten. Anders Borgs finansdepartement borde kraftigt skära i anslagen till de myndigheter som syns på affischpelare, i annonser, i fyrfärgsbroschyrer, i bioreklam och som på annat sätt demonstrerar att man har för mycket pengar att leka med.
Varför gör inte massmedierna fler avslöjanden om hur myndigheter agerar särintresse i egen sak med våra skattepengar? Det är missbruk och inget mindre än korruption. 
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , )

Rulla till toppen