‘Obamacons’ har mer med parti än McCain att göra

Meste insiderreportern i Washington, Bob Novak, rapporterar om aktuella stämningsläget inom republikanerna i Chicago Sun-Times, Obamacons are a real concern for McCain.
Rubriken till trots är avhopparna som kallas “Obamacons”, alltså konservativa för Obama, få och mest okända. Och bland de mer kända namnen som hoppat av republikanerna, har skälet varit att de är kritiska mot hur partiet har skötts i kongressen. De är inte kritiska mot John McCain.
Artikeln visar hur demoraliserat det republikanska partiet är. Partiets chansen att vinna i höst är noll. Bara en faktor ändrar på det: John McCain. Någon har sagt att demokraterna är partiet som inte kan förlora 2008, men som valt en kandidat som kan det. Republikanerna är partiet som inte kan vinna 2008, men som valt den enda kandidat som faktiskt kan göra det.
Republikanska partiet har gjort bort sig på så många fronter, så partiet borde förlora. Jag tror så här: väljarna kommer att straffa republikanerna i kongressvalet. Men eftersom man gillar maktdelning kommer man att rösta på John McCain som president. Studier visar att den största återhållsamheten med skattepengarna sker när ett parti har majoriteten i kongressen och det andra partiet sitter i Vita huset. Amerikanska folket kan ge en svindlande majoritet till demokraterna i kongressen, men utse McCain för att hålla koll på dem.
(Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen