Obama utmålar sig som offer

I vintras talade Barack Obama om hopp och förändring. Han var optimistisk och trummade ut ett positivt budskap. Han såg ut som en ledare mer än en politiker. Men nu är allt det som bortblåst.
Han har sjunkit så lågt att han till och med utmålar sig som offer, genom att lägga ut texten om hur han tror att republikanerna inte kommer att låta bli att diskutera rasfrågan, Obama says Republicans will use race to stoke fear.
Men genom att uttala sig på detta sätt är det ju Obama som lyfter rasfrågan! Det är han som för in den aspekten i valrörelsen, medan John McCain aldrig gjort det. Och McCain kommer inte att göra det. McCain lät inte bara bli att dra nytta av pastor Wright-skandalen, McCain försvarade Obama och tonade ner pastorns betydelse.
I söndagspanelen Fox News Sunday sa Brit Hume att Barack Obama nu framträder som vilken vänsterpolitiker som helst. Han har en otroligt stark karisma, ”kanske den starkaste vi sett i modern politik”, sa Hume, men Obama har inga nya idéer, utan använder vänsterns vanliga upplägg.
Bill Kristol från Weekly Standard tillade att Obama, i den senaste TV-reklamen som sänds i 18 delstater, framträder som den vanlige familjefadern, som en hygglig kille. Helt utan politiskt innehåll.
Och jag tror det är här fröet till Obamas förlust i november ligger. Han kommer redan under valkampanjen att göra sina supportrar besvikna genom att inte leva upp till de löften han gav i primärvalen i vintras. Då såg han ut att vara något nytt, i höst kommer han att framstå som en kopia av Jimmy Carter och Michael Dukakis.
(Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen