Mainstreammediernas maktarrogans demonstreras i fallet Lejonroos mot TV4

TV4 kunde inte låta bli: en tidigare missbrukare som blivit ren och satsade på politik! Så kan det ju inte få vara. De som begått brott eller sociala snedsteg skall alltid befinna sig nederst på trappan, vara lydiga offer. Det är ju den socialdemokratiska socialpolitiken i ett nötskal.
Kraven på utdrag ur polisens belastningsregister vid ansökan till kommunala jobb har blivit Sveriges nyckfulla svar sedan man avvecklat rättsskipningen som gäller i borgerliga samhällen. I det socialistiska Sverige ska de som hamnat snett istället för att stå till svars för brott och snedsteg i domstol, i evighet bestraffas genom att utestängas från ett normalt liv. (Har utvecklat detta i replik på vänstersiten Konflikt)
Avsaknaden av snabba och hårda straff för brott har givit ett hämndlystet samhälle där ingen kan försonas och där ingen ska resa sig ur socialt elände.
TV4 lever naturligtvis helt i denna socialistiska mentalitet och reagerar starkt när Erica Lijonroos bryter mot mönstret och sliter sig loss från misären och blir framgångsrik. Hon måste sänkas till varje pris!
Och det gjorde också TV4. I Neo berättar Gunilla Kinn och Per Gudmundson om hur TV4 sänkte Erica Lejonroos genom att rikta falska anklagelser om förskingring mot henne. Ni vet — en gång missbrukare, alltid en skum typ. De summerar:

Erica Lejonroos tog sig ur knarkträsket och skulle bli moderat kommunalråd, när TV4 startade ett ödesdigert drev på falsk grund.

TV4 fälldes förra året i Granskningsnämnden: Sundbybergspolitiker får rätt mot TV4. Men idag ogillades stämningen för grovt förtal. Resumé skriver:

Det blev inget skadestånd till den tidigare Sundbybergspolitikern Erica Lejonroos. På tisdagsmorgonen kom beskedet att åtalet mot TV4 ogillas . . . Därmed ska Erica Lejonroos betala TV4:s rättegångskostnader på 85.000 kronor.

Juryn fann att något yttrandefrihetsbrott inte förelåg.
Jag är inte förvånad. En politiker kan inte få rätt i tryckfrihetsmål i Sverige. Här är mainstreammedierna de verkliga makthavarna i landet. Ingen kan få rätt mot dem.
Hur arrogant TV4 varit framgår av att man till exempel avslöjat sin “källa” till påståendet att Liljeroos beviljat sig själv stödbidrag: TV4 röjde källa under rättegång. Det är ett mycket klart besked till dem som vill vara anonyma: vänd er för guds skull inte till TV4. Om deras rapportering blir kritiserad är det källorna man offrar först.
Det finns mycket att säga om hur politiken sköts i vårt land, men mediebranschen är i riktigt förfall. Man missbrukar sin makt dagligen och några möjligheter för dem som drabbas personligen av deras maktmissbruk har ingen möjlighet att få rätt.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , )

Rulla till toppen