Författare förföljd av islamister får fristad i Uppsala

Taslima Nasrin är en internationellt erkänd författare som har två fatwor, dödsdomar, hängande över sig. Hon förföljs i islams namn. Upsala Nya Tidning skriver i kulturdelen, Taslima Nasrin får fristad i Uppsala:

Den bangladeshiska författaren Taslima Nasrin är den hotade författare som får en fristad i Uppsala. Hon har anlänt till Uppsala i hemlighet och med stort säkerhetspådrag. Nu får den till livet hotade författaren bostad och försörjning i Uppsala de närmaste två åren.

Men UNT:s ledarredaktion borde protestera mot denna fristad för Nasrin. Att ge henne en fristad är att erkänna att den muslimska kulturen har inslag av förföljelse, våld och mord av oliktänkande. Sådant går inte för sig. Det är islamofobi. Eller hur, UNT? Varför kräver inte ledarredaktionen att Nasrin omedelbart skickas tillbaka till den toleranta och högtstående muslimska kulturen i Bangladesh?
UNT har anklagat mig för “svepande formuleringar om ‘den muslimska kulturen’” när jag påpekat att människor dödas och förföljs i islams namn. Men mina resonemang är ju ingenting mot det Taslima Nasrin anklagar muslimer för att vilja göra mot henne.
Nej, tidningens ledarredaktion anser plötsligt att det är ett gott initiativ att ge henne en fristad. Men lägg märke till att tidningen inte med ett ord nämner ”muslimsk” eller ”islam” i ledaren. Det är som om Nasrin är förföljd av någon hemlig kraft som UNT inte kan namnge. För kritik mot islam är otänkbart för UNT, även om man har den brutala verkligheten framför näsan.
Vi ser här ett totalt förnekande av att islam och muslimsk kultur har problem som innebär att människor förtrycks, dödas och våldtas. Det är en mental blockering som UNT, DN och övrig medievänster lider av. 
Visst finns också rika och intressanta inslag i den muslimska kulturen, jag har aldrig påstått något annat. Men när människor slaktas därför att de framför kritik mot islam, då blir det — iallafall för mig — den helt överskuggande frågan som måste lösas. Islam måste lämna medeltiden och reformeras eller försvinna. Vi kan inte på 2000-talet tolerera hedersmord, förtryck och fatwor med dödsdomar utfärdade av samhällets högsta auktoriteter.
Men om detta vågar inte UNT, DN och de andra diskutera. De blundar. Hårt. Hela tiden. 
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , )

Rulla till toppen