Kina ökar förtrycket av oliktänkande inför OS

Världens protester tycks inte göra intryck heller på Kina. Inför OS ökar man nu förföljelsen av dissidenter, rapporterar AFP i China tightens screws against dissidents ahead of Olympics. BBC meddelar att regimkritikern Huang Qi inte har hörts av sedan förra tisdagen, China dissident Huang ‘arrested’ och australiensiska TV-kanalen ABC rapporterar att den kände regimkritikern Mr Zhang, som torterats och sedan landsförvisats, har begått självmord, China dissident commits suicide after forcible deportation.
Det är detta beteende som Internationella Olympiska kommittén belönar genom att lägga spelen i Peking denna sommar. Man kan inte se det som något annat än ännu ett bakslag som visar att de demokratiska krafterna i världen förlorar mark.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , )

Rulla till toppen