Iran hånar väst och fortsätter anrika uran

Iran fortsätter att agera på ett sätt som förödmjukar hela världssamfundet. Man pratar och pratar, men Iran fortsätter att anrikar uran till en koncentration som bara har ett praktiskt syfte: kärnvapen. Samtidigt hånar man väst, rapporterar AFP i ’West failed in Iran nuclear crisis’:

President Mahmoud Ahmadinejad sa på torsdagen, att västvärlden har misslyckats med att knäcka Irans vilja i dragkampen om landets nukleära program. Detta bara några dagar efter det att flera länder för Teheran presenterat ett erbjudande för att lösa krisen.
”När det gäller den nukleära frågan har de mobbande makterna använt alla de knep de kunnat men inte lyckats bryta viljan hos den iranska nationen”, sa han enligt den statskontrollerade televisionen.
Flera stormakter — Storbritannien, Kina, Frankrike, Tyskland, Ryssland och USA — erbjöd Teheran i lördags ett nytt paket med teknologiska och ekonomiska incitament i utbyte mot att Iran avbryter sitt anrikningsprogram. Väst misstänker att processen syftar till att tillverka kärnvapen även om Iran insisterar att man endast är ute efter energiproduktion.

Hur länge ska den ”mjuka makten” få fortsätta att föra världen närmare kärnvapenkrig? Det är pinsamt att se hur Ahmadinejad hånar oss, samtidigt som han rustar upp för att kunna börja utplåna länder som Israel. Den handlingsförlamning som västvärlden visar är ynklig och sporrar världens fundamentalister eftersom de ser en feg och viljelös motpart som de kan vinna över.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , ,, , , , )

Rulla till toppen