Idag firar vi Sverige!

Jag ska ta en sväng genom Stockholms city idag, denna varma nationaldag. Jag tycker vi har all anledning att fira allt det vi åstadkommit i vårt land. Vi har många brister, vi är konflikträdda och slätstruket ”lagom”, men vi har ändå skapat ett samhälle som tillhör de rikaste och tryggaste på jorden. Det är mindre än hundra år sedan många svenskar ännu gick till sängs hungriga och levde i misär.
Det är tack vare en stor förmåga att ta tillvara ny teknik, nya metoder och inte avvisa förändringar som gjort Sverige rikt. Det är något att tänka på när många nu sätter sig på tvären när det gäller att liberalisera arbetsmarknad och andra system för att klara den globala konkurrensen med Kina, Indien och alla andra som nu tävlar med samma kunskaper som oss.
Det finns mycket att vara stolt över. Bloggen har tidigare mer specifikt berört svensk historia: Tronar på minnen från fornstora dar.
Heja Sverige!
(Andra intressanta bloggar om , , , , , )

Rulla till toppen