Framgångsrik Europaresa för Bush

Vänstermedierna talar slentrianmässigt och totalt utan grund om att president Bush skulle vara ”lame duck”, att han redan förlorat inflytande som president eftersom han ska avgå i januari nästa år. Men sanningen är att få presidenter har visat prov på så starkt inflytande under sin andra mandatperiod som Bush.
Trots att republikanerna förlorade kongressen 2006 till demokraterna på deras löften om att dra tillbaka trupperna från Irak. Istället utökade Bush trupperna, lade om strategin och kunde notera framgång i Irak. Allt finansierat av de demokratiska politiker i kongressen som lovat att inte göra just detta. Bush har krossat demokraternas antikrigsretorik, och det är därför kongressen har betydligt lägre förtroende än presidenten i opinionsmätningarna.
När George W Bush nu avslutat sin veckolånga resa i Europa kan man konstatera att vänsterpressen totalt misslyckats i att utmåla den som en ”turistresa” av en maktlös och föraktad president. Tvärtom har Bush tagits emot mer öppenhjärtigt i Europas huvudstäder än tidigare och han har fått politiskt stöd för viktiga internationella frågor: trycket på Iran om nya sanktioner har markant ökat från Europa och Storbritannien har beslutat att sända fler trupper till Afghanistan.
Bush måste vara nöjd med resan. Den har visat att de transatlantiska relationerna är goda och att man samarbetar väl.
Se mer i medierna: Associated Press i Bush ends Europe trip with good news, AFP i Bush leaves on high note after Europe farewell tour, USA Today i Bush gathers support of European leaders, Reuters i Bush wins European backing over Iran sanctions, Miami Herald i Bush gains EU support on action against Iran, Al Jazeera i EU to slap new sanctions on Iran after Bush visit, Deutsche Welle i After Merkel Meeting, Bush Says Iran Options Open.
(Andra intressanta bloggar om , , , ,)

Rulla till toppen