Alliansens ledare på kristdemokraternas riksting


Politikerbloggen rapporterar:

De tre allianspartiledarna äntrade scenen som “hemliga gäster”. De kristdemokratiska rikstingsdeltagarna välkomnade Fredrik Reinfeldt (m), Maud Olofsson (c) och Jan Björklund (fp) med stående ovationer och jubelrop.

Och DN rapporterade ett väsentligt budskap från statsministern, något som kan bli huvudtema i kommande valrörelse:

De frågades ut inför publiken och på frågan om vilka sakfrågor som blir hetast trodde statsminister Fredrik Reinfeldt att ekonomin blir dominerande. S-ledaren Mona Sahlin fick sig flera slängar.
– Vi ska veta att socialdemokratin går till val på en partiordförande som haft som livsidé att hålla sig långt borta från ekonomisk politik, sade Reinfeldt.

Med en konjunkturnedgång kommer regeringsalternativens ekonomiska trovärdighet att väga tungt som bly. Nya moderaterna har stenhårt satsat på att ta över socialdemokraternas roll som det mest statsmannamässiga partiet i ekonomisk politik. Och man är på god väg att lyckas.
Det betyder att en konjunktursvacka inte alls behöver bli till regeringens nackdel. Eftersom s-alternativet kan komma att framstå som lättviktigt med oansvarig överbudspolitik, kan osäkra väljare uppfatta Alliansen som tryggare i ekonomiska orostider.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen