Franskt domslut enligt sharia ifrågasätts

I april dömde en fransk tingsrätt att ett giftemål skulle upphävas eftersom bruden inte visat sig uppfylla shariakravet på oskuld. Domslutet ses som ännu ett exempel på att islam är på väg att ersätta västerländskt rättstänkande i Europa.
I en opinionsmätning i Le Figaro svarar 73 procent att man är chockad över domstolens beslut. Den franska justitieministern Rachida Dati, som själv är muslim, har sett till att domslutet överklagats. Nu har en högre domstol beslutat pröva ärendet och i väntan på domslutet bestämt att giftemålet gäller tills vidare, rapporterar International Herald Tribune i French court blocks annulling marriage over virginity.
Se mer: Time i Wife No Virgin; Marriage Annulled, ABC News i French court suspends virgin marriage annulment, Fox news i Annulment of Muslim Marriage Over False Virginity Claim Sparks Outrage in France.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , )

Rulla till toppen