Biståndsvänstern bär skulden för Zimbabwes sammanbrott

I Daily Telegraph skriver brittiske kolumnisten Simon Heffer, Leftists to blame for Robert Mugabe’s blood-letting:

För några år sedan, när tyrannen i Zimbabwe gick från att vara en skurk till att bli raktigenom ond, skrev jag att vi borde invadera Harare, avsätta honom och övervaka fria val. Inbjuden till BBC för en TV-debatt angreps jag av en så kallad ”afrikaexpert” som sa att diplomatisk press på Mugabe helt säkert skulle lyckas, att idén om att sända fallskärmsjägare var kolonialilsm och att jag hade fel.
Den vita vänstern, som denne min motdebattör, har stor skuld i den terror, svält, brutalitet och folkmord som nu hotar detta en gång rika land. Den påstått civiliserade världen har tillåtit Mugabe och hans hantlangare att härja fritt. Sanktioner mot hans land har mest inneburit svält för de som motsätter sig honom.

Ja, som denna blogg upprört rapporterat har EU struntat i sina egna resesanktioner och låtit Robert Mugabe resa in i Europa flera gånger trots dessa ”sanktioner”. Det har stärkt Mugabe mer än något annat. Han har sett hur Europa lägger sig för hans fötter och kysser dem. EU har genom sitt fega agerande givit Mugabe ny moralisk energi och stärkt hans självförtroende.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen