Värna Marinens Musikkår i Karlskrona

Marinens Musikkår i Karlskrona är en av Sveriges äldsta kulturella institution med anor från 1685. I dag är man landets enda heltidsanställda militärmusikkår. ”Kåren är i likhet med Hovkapellet, Kungliga Operan och Kungliga Filharmoniska Orkestern ovärderliga beståndsdelar i Sveriges musikliv”, skriver kommunalrådet Karl-Gösta Svenson.
I ledaren Motkrafterna samlar sig i Blekinge Läns Tidning framgår att musikkåren är hotad av nedläggning. Och man länkar till en namninsamling för kårens bevarande: Bevara Marinens Musikkår!
Man kan ha invändningar mot att skattepengar går till kultur. Dessa värden borde värnas på frivilliga och kommersiella vägar, men så länge staten satsar pengar på allsköns vänsterflum så måste naturligtvis ett sådant kulturarv som Marinens Musikkår erhålla statlig finansiering. (Andra intressanta bloggar om , , , )

Rulla till toppen