Demokratiska partiet: grupp mot grupp

Om republikanska politiker i USA talat i termer av ras, dessutom i en intern partistrid, hade man blivit hängd av medievänstern. Partiet hade varit fullständigt utmarkerat som värsta sortens fördomsfulla galningar. Men när det sker inom den politiska vänstern, inom demokratiska partiet, då saknas upprördheten.
Andreas Henriksson kartlägger striden väl, med bland annat följande citat från demokratiske strategen Paul Begala:

”Vi kan inte vinna med eggheads and African Americans (alltså intellektuella och svarta)”, vilket han poängterade var den förlorande koalitionen bakom demokraten Dukakis misslyckade kampanj 1988.

Det här skulle republikanerna aldrig kommit undan med, skriver Henriksson.
För mig är det här ett exempel på hur urflippad samhällsperspektivet blir om man låter det politiska tänkandet reduceras till gruppidentitetspolitik. Måtte vänstern falla på den.  (Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen