Upsala Nya Tidning till personangrepp på mig om islam

Det är någon djupt tragiskt när de som kallar sig liberaler agerar nyttiga idioter åt totalitära tankesystem vars syfte är att krossa yttrandefriheten genom att skära halsen av dem som inte lyder islamistiska påbud, som regissören Theo van Gogh i Amsterdam. Det handlar om perverterad religiös extremism som ser sin fiende i det fria och öppna västerländska samhället, och agiterar för att döda dem som lever i denna ”dekadens”. 
I dag går Upsala Nya Tidning till angrepp — inte på dessa extremister vars mål är att kväsa demokratin — utan på mig som har mage att rikta kritik mot islam!
Ledarredaktionen skriver i Islamofobi i liberalismens namn? :

Kritik mot islamism förväxlas med kritik mot islam, och då glider kritik av islamister över i kritik av muslimer. Ett exempel är Dick Erixon, en flitigt läst och citerad borgerlig skribent och bloggare. Han säger sig ta strid för det liberala samhället, men låter alldeles för ofta kritiken mot fundamentalism glida över i en generell kritik mot islam. När kriminella invandrarungdomar hotar journalister i Göteborgsförorten Bergsjön är det enligt Dick Erixon frågan om ett ”ett beteendemönster hämtat i Mellanöstern”, och roten till fundamentalistiska terrorattentat skulle vara ”att den muslimska kulturen ännu inte omfattar upplysningen … och därför till sin natur är intolerant” . . .
Om den liberala rörelsen menar allvar med sitt försvar av det öppna samhället, måste man klara av att sätta hårt mot hårt inte bara mot religiösa fundamentalister utan också mot islamofober inom de egna leden.

Man kan fråga sig om UNT aldrig tagit del av rapporteringen från Mellanöstern. Det är bara att öppna vilken tidning som helst, i stort sett vilken dag som helst, för att se rapporter om hur journalister hotas, det fria ordet förtrycks och demokrati motarbetas.
Är det islamofobi att våga yppa detta förhållnade?! Menar UNT att bara den som förskönar våldet i Mellanöstern, de som hyllar Hamas, Hizbollah och andra extremisters mord på civila, är ”goda liberaler”? Va? Hur inskränkt får en tidningsredaktion bli?
Och på vilket sätt UNT menar att den muslimska kulturen omfattar upplysningen skulle jag vilja höra mer om. I Iran skulle jag redan vara hängd. Som frispråkig och homosexuell skall sådana som jag utrotas. Men det tycker väl UNT är helt okej. UNT har förmodligen inget emot att jag blir dödad, i multikulturalismens namn. Och i UNT:s egensinniga uttolkning av upplysning och tolerans ingår att kvinnor förtrycks, förnedras och dödas i hedersmord. Detta har UNT uppenbarligen ingenting emot.
Nej, vi borde göra upp med detta sinnessjuka relativism. UNT är inte liberal. UNT står för att rulla tillbaka upplysningen i väst till förmedeltida stadium. Då slipper man nämligen den jobbiga slutsatsen att konstatera att den västerländska civilisaitonen kommit flera århundraden längre än den muslimska.
För det UNT gör är att vägra inse faktum: kvinnor får inte köra bil och har inte rösträtt i Saudiarabien. Vari ligger upplysningen i detta? Ingenstans, naturligtvis. Men UNT blundar hårt och låtsas. För att sedan likt Don Quijote gå till storms mot mig för att jag har fräckheten att inte ljuga, lisma och låtsas att världen är annorlunda än den faktiskt är.
Den som följt min blogg vet att jag alltid drar en gräns mellan extremism/islamism och muslimer i vardagen. Jag citerar ofta muslimer som står för uppfattningen att deras civilisation ska genomgå upplysningen och nå samma grad av humanism som den västerländska. Men det betyder inte att man måste avstå från att kritisera de avarter, de synnerligen allvarliga avarter, som den muslimska kulturen fortfarande bär på i alldeles för utbredd omfattning.
Det tillhör — lyssna nu UNT! — upplysningens fundamentala grunder att man inte bara kan, utan ska, kritisera svagheter och brister i samhället. Och den muslimska hederskulturen där hämnd, hot och våld används istället för saklig argumentation är en svaghet som jag aldrig någonsin kommer att sluta kritisera.
För Sverige är det tragiskt att det mediala etablissemanget fallit så djupt i relativismens fälla att man inte längre förmår att tänka intellektuellt klart. Genom att stämpla all kritik som ”islamofobi” förstör man debattklimatet också för moderata muslimska krafter som vill modernisera religionen. UNT är nyttiga idioter för de extremister som vill ersätta vår yttrandefrihet med dödsstraff för den som yppar kritik mot koranens rätta lära.
Det är sorgligt att detta etablissemang inte kan göra skillnad på sak och person. För mig är det fullständigt egalt om någon vill strypa yttrandefriheten för att den kränker Muhammed eller för att den kränker Jesus. Båda har fel. Men för UNT är det annorlunda. Om en kristen vill stoppa Jesus-satir, då är han inskränkt, men om en muslim vill stoppa Muhammedteckningar, då framför han höjden av visdom och de som inte vill stoppa teckningarna är islamofober.
Hur man kan vara så imbecill att man anser detta dravel vara logiskt, övergår mitt förstånd. (Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , )

Rulla till toppen