Ökad stabilitet i Irak

I dag rapporterar Washington Post från Bagdads förut så oroliga område, fattiga Sadr city. Där har extremister haft ett starkt fäste, men nu har den demokratiska regeringen börjat nå kontroll, skriver man i Iraqi Troops Welcomed In Sadr City:

Irakiska soldater förflyttade sig obehindrat genom Bagdads Sadr City under onsdagen sedan shiitiska milismän som länge haft kontrollen i området dragit sig undan så att skolor och företag kunnat återgå till vardagslivet.
Den shiitiskt ledda regeringen under primiärminister Nouri al-Maliki genomför en en allt mer framgångsrik politik för att begränsa rivaliserande shiitiska milisers inflytande och utöva ordningsmaktens auktoritet i områden där irakiska trupper förut var ovälkomna. Strategin har vunnit Maliki förtroende hos sunnipolitiker och från amerikanska och brittiska representanter som tillskriver honom den politiska handlingskraft som är nödvändig för att uppnå försoning.

Ännu en god nyhet från Irak om att muslimer där lär sig demokrati, en nyhet vi inte får läsa i svenska medier. Inte heller i UNT.
(Andra intressanta bloggar om , , , )

Rulla till toppen